3 december 2021

Zoekmachine optimalisatie inzetten

2 min read

Een populaire vorm van internet marketing is zoekmachine optimalisatie. Door de zoekmachine te optimaliseren zorg je er voor dat jouw site een hoge positie heeft in de zoekresultaten. Dit heeft als gevolg dat meer consumenten jouw site zullen bekijken. Er zijn twee soorten van zoekmachine optimalisatie. Deze soorten zijn de SEO en de SEA. Het verschil tussen deze soorten is dat de SEO gratis is. Hierbij zorg je ervoor dat je gebruik maakt van zoekwoorden. Bij de SEA betaal je een bedrag aan de zoekmachine zodat zij advertenties plaatsen met jou site in de zoekmachine. Tegenwoordig is zoekmachine optimalisatie zo populair dat er meerdere bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in deze manier van marketing.

White hat SEO
Een zoekmachine optimalisatie staat ook bekend onder de naam White hat. Deze manier van marketing is gericht op het bevorderen van het resultaat in de zoekmachine zodat het voordelig is voor jouw site. Hierbij hou je rekening met de richtlijnen van de zoekmachine. Deze richtlijnen zijn zorgvuldig in elkaar gezet zodat de rechten van gebruikers worden gerespecteerd. Dit is belangrijk omdat gebruikers zich zorgen maken om hun privacy bij het gebruik van zoekmachines. Verder zijn deze richtlijnen ook openbaar. Deze richtlijnen zijn namelijk beschikbaar voor een ieder om te lezen.

Black hat SEO

De illegale vorm van zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Black hat genoemd. Hierbij wordt het gewenste zoekresultaat geoptimaliseerd door middel van een hacker of een virus. Deze manier wordt Black hat genoemd omdat de black hat het kwaad aanduidde in oude westernfilms. Omdat deze manier in strijd is met de richtlijnen en de wetgeving is deze manier illegaal en daarnaast ook strafbaar. Een black hacker gebruikt namelijk illegale manieren om zoekresultaten te bevorderen. Dit doen zij door bijvoorbeeld het versturen van spam mails. Doordat iemand klikt op de link wordt het zoekresultaat hoger geplaatst in de zoekmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *